Teknik forex fibo

Tetapi sebenarnya tidaklah trend itu akan bergerak terus naik tanpa turun atau turun tanpa kenaikan. Maksudnya dalam setiap tren pergerakan, akan ada trend kecil ini melawan trend arah. Ia dipanggil martingale. Martingale ini seumpama teknik masuk piramid tetapi ia berbeza sikit. Sama tapi tak sama. Risiko adalah besar, keuntungan adalah sikit. Bunyinya sangat tidak baik baik kan? Sebenarnya tidak ada apa-apa rahsia di sini tetapi saya cuba untuk menarik perhatian anda secara serius mengenai syarat ini kerana ia adalah penentu perdagangan anda seterusnya jika ia berhasil atau akan menjadi satu lagi koleksi kerugian anda.



Jika saya boleh lakukan, maka anda pasti lebih banyak lagi boleh lakukan. Matlamat utama anda adalah untuk masuk lawan trend dan keluar pada sedikit pips.


Pada masa ini anda menunggu terjadinya pullback ke area referensi sell yang berada di kisaran teknik forex fibo 1. Yang harus kita perhatikan adalah jangan sampai level Trade hingga MC margin call. Pada masa yang lebih bahagia dalam perkahwinan anda, anda mungkin telah membuat dokumen perancangan harta tanah meninggalkan segala-galanya teknik forex fibo pasangan. Selamat datang ke Jurnal Forex Andre. Anda tidak boleh menggunakan ultrasonik, tetapi tidak mempunyai kelebihan. Risiko besar macam jerung tapi cuma nak tangkap ikan bilis sahaja, teknik forex fibo. Di atas adalah contoh bagaimana perdagangan ini bermula, dan seterusnya saya akan jelaskan bila waktu sesuai kita akan membuka banyak lot lagi. Martingale ini seumpama teknik masuk piramid tetapi ia berbeza sikit. Di tengah-tengah ada peringkat


teknik forex fibo

Gila ke tak gila tu? Nah, begitulah dia scalping. Risiko besar macam jerung tapi cuma nak tangkap ikan bilis sahaja. Di bawah saya akan memperlihatkan bagaimana cara perdagangan rapat mengikut kaedah pertama iaitu setkan TP ikut TP 1st lot.

Di atas adalah contoh bagaimana perdagangan ini bermula, dan seterusnya saya akan jelaskan bila waktu sesuai kita akan membuka banyak lot lagi.

Trading cara ini adalah scalping, maka TP anda sekitar 10 - 20 pip sahaja untuk sekali masuk pertama lot sahaja. Jika kemasukan lebih daripada 1 lot, maka TP lot kedua adalah ikut lot pertama tentang Penerangan ini akan dijelaskan lebih lanjut di bawah.


Teknik ini saya telah pun gunakan untuk sekian lama dan ia masih relevan sehingga hari ini. Umumnya kita tahu bahawa dalam trading jangan sekali-kali melawan trend arah.

teknik forex fibo

Oleh itu kembali 2 asas mengenai 3 peraturan wajib anda tahu, yaitu jangan sesekali meletakkankan modal yang tak sanggup rugi. Masuk pelaksanaan segera untuk perdagangan pertama dan Pending Order pada seterusnya perdagangan. Setakat ini dia sangat berjaya di TF Daily. Anda tidak disyorkan menggunakannya pada TF lebih rendah H4 ke bawah.

Senario yang lebih buruk, tak guna SL, letakkan margin penuh. Perdagangan sehingga panggilan margin MC. Seperti kat gambar, katalah ada 5 entri banyak. Jumlah risiko anda adalah USD jika kerugian 5 lot perdagangan hanya dengan trade 0.


Pada masa ini kita akan buat minachi. Gambar di atas menunjukkan pergerakan turun harga dan jarak masuk minachi anda iaitu 20 pips setiap satu.

Ia hanya akan berlaku jika entri pertama tidak TP dan harga terus bergerak melawan arah yang kita perdagangan, harga turun maka kita pun beli tetapi harga masih terus turun.

Jika harga turun hingga 80 pips seperti di atas, maka entri anda akan menjadi 4x lot. Tetapi jika harga cuma turun 40 pips, maka anda masuk sahaja 2x lot sahaja. Pastikan dagangan maksimum maksima 5 atau 7 banyak lagi .. Jika bergerak lagi, maka biarkan sahaja cutloss itu melanda SL.